недеља, 11. март 2018.

Sicilijanska salata

Vrlo osvežavajuća i lagana salata, mi smo je imali za Badnje veče



Sastojci:


1 veća ili 2 manje narandže
1/2 glavice ljubičastog luka
1/2 komorača
crne masline
balsamico sirće
maslinovo ulje
pikantni kačkavalj, naša ideja, može i ne mora

Priprema:


Narandži odeći gornji deo. Postaviti je uspravno i prateći oblik narandže odseći joj koru i gornju opnu, tako da vam ostane samo meso narandže.

Sada je isecite i sa donje strane.

Narandžu isecite na koluve debljine par milimetara, niti debelo niti pretanko.

Komoraču odsecite stabljike, uklonite prvi sloj.

Ostatak komorača isecite na seckalici na što tanje kolutove i razdvojite ih.

Očistite crni luk i njega takođe tanko isecite na kolutove i razdvojite ih.

Na tanjir slažite prvo koluove narandži, preko njih kolutove komorača i na kraju kolutove luka.

Odozgo začiniti sa maslinovim uljem i balsamico sirćetom. 

Na vrh poslagati crne masline.

Ova salata se stavlja svakom u tanjir kao posebna porcija, tako da je nije potrebno mešati prilikom dodavanja maslinovog ulja i sirćeta.

Ideja mog muža je da dodamo kockice sira Provolone, to je italijanski sir, srednje tvrdoće i to je bio pun pogodak.  

Нема коментара:

Постави коментар