Vrlo osvežavajuća i lagana salata, mi smo je imali za Badnje veče
Sastojci:
1 veća ili 2 manje narandže
1/2 glavice ljubičastog luka
1/2 komorača
crne masline
balsamico sirće
maslinovo ulje
pikantni kačkavalj, naša ideja, može i ne mora
Priprema:
Narandži odeći gornji deo. Postaviti je uspravno i prateći oblik narandže odseći joj koru i gornju opnu, tako da vam ostane samo meso narandže.
Sada je isecite i sa donje strane.
Narandžu isecite na koluve debljine par milimetara, niti debelo niti pretanko.
Komoraču odsecite stabljike, uklonite prvi sloj.
Ostatak komorača isecite na seckalici na što tanje kolutove i razdvojite ih.
Očistite crni luk i njega takođe tanko isecite na kolutove i razdvojite ih.
Na tanjir slažite prvo koluove narandži, preko njih kolutove komorača i na kraju kolutove luka.
Odozgo začiniti sa maslinovim uljem i balsamico sirćetom.
Na vrh poslagati crne masline.
Ova salata se stavlja svakom u tanjir kao posebna porcija, tako da je nije potrebno mešati prilikom dodavanja maslinovog ulja i sirćeta.
Ideja mog muža je da dodamo kockice sira Provolone, to je italijanski sir, srednje tvrdoće i to je bio pun pogodak.
Нема коментара:
Постави коментар