четвртак, 1. март 2018.

Pileće grudi sa pečurkama

Pileće bele grudi sa pečurkama. Reći ću vam samo da se sprema brzo i da je jako ukusno. Za brzinski ručak odličan recept. 



Sastojci:


maslinovo ulje
1 komad pilećih grudi
1 beli deo praziluka
1 ljubičasti crni luk
3 čena belog luka
1 manja rendana šargarepa
160 g pančete
500 g pečuraka o želji, ja sam imala mešane zamrznute.
grančica ruzmarina
1 lovorov list
2 lista salvije
1 grana timijana
1 supena kašika slatke aleve paprike
1 dcl paradajza passata od paradajza
1/2 kafene kašičice ljute mlevene paprike
so, biber
crne masline šaka do dve odokativno

Priprema:


Sitno iseckati 1 ljubačasti luk, 2 čena belog luka, 1 šargarepu izrendati, praziluk iseći na kolutove a pančetu na štapiće. 
Sve propržiti na malo maslinovog ulja. 

Pileće grudi iseći na kocke. 

Kada se povrće propržilo dodati mu pileće grudi, 2 lista salvije, 1 grančicu ruzmarina, 1 lovorov list i 1 grančicu timijana. Sve pržiti nekih 10-ak minuta stalno mešajući. Videćete da se meso skupilo. 

Dodati 1 supenu kašiku mlevene aleve paprike, 1 dcl passata paradajza, 1/2 kafene kašičice ljute aleve paprike, malo bibera, šaku dve crnih maslina i pečruke. 

Sve poklopiti i ostaviti da se krčka nekih 20-ak minuta, povremeno mešajući. 

U toku krčanja pečurke pustiti svoj sok, lepo se pomešati sa svim sastojcima i na kraju će se sok polako redukovati.

Na kraju pospite sveže seckanim peršunom i posolite po ukusu.

Piletinu spremljenu na ovaj način možete poslužiti samo sa vrućim somunom i dobrom domaćom turšijom, kao što sam ja uradila, ili kao prilog možete koristiti, kuvani kromopir, krompir pire, kuvani pirinač, palentu... 





Нема коментара:

Постави коментар