Divna poslastica, lepa i topla i hladna, brzo se pravi, a još brže smaže
Sastojci:
4 breskve
5 komada keksa amaretto onih standardne veličine, ako imate one sasvim male stavite barem duplu meru
1 žumance
1 supena kašika kakaa
puter veličine oraha
2 kafene kašičice maraskina
3 kašike šećera + malo šećera za posipanje polu pečenih breskvi
Priprema:
U blenderu usitnite amarette. Umutite penasto 1 žumance sa 3 kašike šećera, dok žumance od mućenja ne posvetli. Tome dodati puter veličine oraha, 1 supenu kašiku kakaa, 2 kafene kašičice maraskina i mutiti da se masa ujednači. Na kraju dodati i izmrvljene amarette.
Breskve iseći na pola i izvaditi im košpicu.
Puniti breskve umućenim filom.
Pleh u kome će se peći breskve obložite masnim papirom. Poslažite breskve.
Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni. Na pola pečenja izvadite breskve iz rerne i pospite ih šećerom. Pečenjem ćete dobiti lep karamel. Nastavite pečenje dok na površini breskve ne dobijete prepečenu koricu.
Posluženje:
Ja sam odozgo stavila listiće badema i dodala odozgo malo sosa od nara, koji je blago kiselkast, i daje lep kontrast slatkoći punjene breskve.
Нема коментара:
Постави коментар