понедељак, 8. јануар 2018.

Breskve punjene amaretima i kakaom

Divna poslastica, lepa i topla i hladna, brzo se pravi, a još brže smaže





Sastojci: 


4 breskve

5 komada keksa amaretto onih standardne veličine, ako imate one sasvim male stavite barem duplu meru

1 žumance

1 supena kašika kakaa

puter veličine oraha

2 kafene kašičice maraskina

3 kašike šećera + malo šećera za posipanje polu pečenih breskvi

Priprema:


U blenderu usitnite amarette. Umutite penasto 1 žumance sa 3 kašike šećera, dok žumance od mućenja ne posvetli. Tome dodati puter veličine oraha, 1 supenu kašiku kakaa, 2 kafene kašičice maraskina i mutiti da se masa ujednači. Na kraju dodati i izmrvljene amarette.

Breskve iseći na pola i izvaditi im košpicu.

Puniti breskve umućenim filom.






Pleh u kome će se peći breskve obložite masnim papirom. Poslažite breskve. 

Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni. Na pola pečenja izvadite breskve iz rerne i pospite ih šećerom. Pečenjem ćete dobiti lep karamel. Nastavite pečenje dok na površini breskve ne dobijete prepečenu koricu. 

Posluženje:

Ja sam odozgo stavila listiće badema i dodala odozgo malo sosa od nara, koji je blago kiselkast, i daje lep kontrast slatkoći punjene breskve.







Нема коментара:

Постави коментар