Spremati neko jelo "alla pizzaiola" u Italiji znači da je nešto punjeno mozzarellom, da pliva u paradajz sosu i da je začinjeno maslinama i origanom, baš kao i pizza. Ja nisam veliki ljubitelj prženog junećeg mesa, ali ovako dinstano, pa još kad je na brzinu mi je savršeno
Sastojci:
4 supene kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
300 g paradajz passata
4 juneće šnicle svaka o po 90 g težine
100 g mozzarelle
30 g crnih okoštalih maslina
1 supena kašika origana
1 supena kašika peršuna
so, biber
Priprema:
Masline očistiti od košpica i sitno ih iseckati. Okoštalih treba da imate 30 g Ostaviti na stranu.
Četiri juneće šnicle očistiti od žilica i istući tučkom za meso.
100 g mozzarelle izvaditi iz kesice i ostaviti da se ocedi od tekućine.
Za to vreme oljuštite 1 čen belog luka. Stavite ga pod nož i stisnite da se malo znječi,
Propržite ga na 4 kašike maslinovog ulja tek toliko da pusti aromu i dobije plikove, pazite ne sme da vam požuti.
Usuti 300 g paradajz pasata, dodati so i biber. Poklopiti i ostaviti da krčka na tihoj vatri.
Za to vreme iseći mozzarellu horizontalno na 4 dela.
Na sredinu svake šnicle staviti jedno parče mozzarelle, preko toga sečene masline. Sve uviti kao sarmu i pričvrstiti čačkalicama.
Tako uvijene šnicle stavite u paradajz sos. Dodajte origano i sitno seckan peršun.
Možete ih služiti uh baren krompir, baren pirinač. Mi smo ga jeli sa somunom. Namakati sos u svež tek pečen somun, ne znate šta je dosta.
Recept za somun možete naći ovde Somun
Нема коментара:
Постави коментар