петак, 12. јануар 2018.

Juneće šnicle alla pizzaiola

Spremati neko jelo "alla pizzaiola" u Italiji znači da je nešto punjeno mozzarellom, da pliva u paradajz sosu i da je začinjeno maslinama i origanom, baš kao i pizza. Ja nisam veliki ljubitelj prženog junećeg mesa, ali ovako dinstano, pa još kad je na brzinu mi je savršeno





Sastojci:


4 supene kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
300 g paradajz passata
4 juneće šnicle svaka o po 90 g težine
100 g mozzarelle
30 g crnih okoštalih maslina
1 supena kašika origana
1 supena kašika peršuna
so, biber


Priprema:


Masline očistiti od košpica i sitno ih iseckati. Okoštalih treba da imate 30 g Ostaviti na stranu.

Četiri juneće šnicle očistiti od žilica i istući tučkom za meso.

100 g mozzarelle izvaditi iz kesice i ostaviti da se ocedi od tekućine.

Za to vreme oljuštite 1 čen belog luka. Stavite ga pod nož i stisnite da se malo znječi,

Propržite ga na 4 kašike maslinovog ulja tek toliko da pusti aromu i dobije plikove, pazite ne sme da vam požuti.

Usuti 300 g paradajz pasata, dodati so i biber. Poklopiti i ostaviti da krčka na tihoj vatri.

Za to vreme iseći mozzarellu horizontalno na 4 dela.

Na sredinu svake šnicle staviti jedno parče mozzarelle, preko toga sečene masline. Sve uviti kao sarmu i pričvrstiti čačkalicama.


Tako uvijene šnicle stavite u paradajz sos.  Dodajte origano i sitno seckan peršun.



Poklopite i prodinstajte ga na tihoj vatri nekih 20-ak minuta, s tim što ćete ga dinstati prvo 10 minuta sa jedne strane, a zatim obrnuti na drugu stranu i krčkati preostalih 10 minuta.

Možete ih služiti uh baren krompir, baren pirinač. Mi smo ga jeli sa somunom. Namakati sos u svež tek pečen somun, ne znate šta je dosta.

Recept za somun možete naći ovde Somun




Нема коментара:

Постави коментар