петак, 5. јануар 2018.

Teletina na tavče

Teletina na tavče, uz teleću čorbicu moj omiljen način pripremanja teletine





Sastojci:


1 kg teletine
komad celera
2 šargarepe
1 paškanat
1 koren peršuna
2 dl belog vina
1 paprika crvena
1 glavica crnog luka
4 krompira 
6 chery paradajza
maslinovo ulje
2 lista lovora
1 ljuta papričica
biber u zrnu
ruzmarin
4 karanfilića
3 čena belog luka
1 supena kašika slatke aleve paprike


Priprema:


Jednu glavicu crnog luka,  dve šargarepe i jednu crvenu papriku, očistiti, i seckati na kockice.

Meso iseći na krupniju parčad.

Na malo maslinovog ulja pripržiti crni luk, šargarepu i papriku.

Kada se sve upržilo, dodati i meso i nastaviti sa upržavanjem  dok se meso ne uprži. 

Zatim sve zaliti sa 2 dl belog vina i krčkati dok vino ne ispari. 

Pošto je vino isparilo dodati paškanat, celer, chery paradajza, beli luk i sve ostale začine. Sve lepo promešati i staviti u zemljanu posudu. 

Krompir dodati ceo, ne seći ga. 

Sve naliti vodom i pokriti alu folijom. 

Peći na 180 do 200 stepeni 2 sata. 

Poslužiti iz svežu zelenu salatu na primer.


Нема коментара:

Постави коментар