Teletina na tavče, uz teleću čorbicu moj omiljen način pripremanja teletine
Sastojci:
1 kg teletine
komad celera
2 šargarepe
1 paškanat
1 koren peršuna
2 dl belog vina
1 paprika crvena
1 glavica crnog luka
4 krompira
6 chery paradajza
maslinovo ulje
2 lista lovora
1 ljuta papričica
biber u zrnu
ruzmarin
4 karanfilića
3 čena belog luka
1 supena kašika slatke aleve paprike
Priprema:
Jednu glavicu crnog luka, dve šargarepe i jednu crvenu papriku, očistiti, i seckati na kockice.
Meso iseći na krupniju parčad.
Na malo maslinovog ulja pripržiti crni luk, šargarepu i papriku.
Kada se sve upržilo, dodati i meso i nastaviti sa upržavanjem dok se meso ne uprži.
Zatim sve zaliti sa 2 dl belog vina i krčkati dok vino ne ispari.
Pošto je vino isparilo dodati paškanat, celer, chery paradajza, beli luk i sve ostale začine. Sve lepo promešati i staviti u zemljanu posudu.
Krompir dodati ceo, ne seći ga.
Sve naliti vodom i pokriti alu folijom.
Peći na 180 do 200 stepeni 2 sata.
Poslužiti iz svežu zelenu salatu na primer.
Нема коментара:
Постави коментар