среда, 10. јануар 2018.

Boranija alla Italiana

Svi mi znamo klasičan način kuvanja boranije bilo da je kuvana na mleku, sa paradajzom ili spremljena sa mesom. Sa ovim načinom pripreme boranije sam se prvi put susrela ovde u Italiji. Odlična je kao prilog uz sve vrste mesa ili ribe, vrlo se brzo sprema i vrlo je ukusna. 





Sastojci:

500 g boranije olovke
2-3 čena belog luka
maslinovo ulje
so
peršun svež

Priprema:

Boraniju operite i isecite joj krajeve. 

Beli luk isecite na listiće.

U širi tiganj ili šerpu stavite malo maslinovog ulja i dodajte beli luk. Čim luk počne da cvrči dodajte boraniju. Sve dobro promešajte, da ulje i beli luk zađu svuda u boraniju. Dodajte 1 dl vode, malo soli i poklopite.

U toku krčkanja i boranija će pustiti svoj sok. Krčkajte na vatri srednje jačine i obavezno povremeno pogledajte i promešajte. Kada je voda sasvim isparila, dodajte sitno seckan peršun i isključite.

Boranija će spremljena na ovaj način da vam ostane krskava, a ne raskuvana.


Нема коментара:

Постави коментар