Svi mi znamo klasičan način kuvanja boranije bilo da je kuvana na mleku, sa paradajzom ili spremljena sa mesom. Sa ovim načinom pripreme boranije sam se prvi put susrela ovde u Italiji. Odlična je kao prilog uz sve vrste mesa ili ribe, vrlo se brzo sprema i vrlo je ukusna.
Sastojci:
500 g boranije olovke2-3 čena belog luka
maslinovo ulje
so
peršun svež
Priprema:
Boraniju operite i isecite joj krajeve.Beli luk isecite na listiće.
U širi tiganj ili šerpu stavite malo maslinovog ulja i dodajte beli luk. Čim luk počne da cvrči dodajte boraniju. Sve dobro promešajte, da ulje i beli luk zađu svuda u boraniju. Dodajte 1 dl vode, malo soli i poklopite.
U toku krčkanja i boranija će pustiti svoj sok. Krčkajte na vatri srednje jačine i obavezno povremeno pogledajte i promešajte. Kada je voda sasvim isparila, dodajte sitno seckan peršun i isključite.
Boranija će spremljena na ovaj način da vam ostane krskava, a ne raskuvana.
Нема коментара:
Постави коментар