Sastojci za dve osobe:
maslinovo ulje
1 ljutika
1 manji praziluk beli deo
1 šargarepa
3 čena belog luka
4 veće juneće šnicle
2 šake suvih vrganja
1 dl kisele pavlake
biber
1 list lovora
senf
Priprema:
Šnicle istucite, posolite, premažite senfom i ostavite da odstoje jedno pola sata.
Ljutiku sitni osecite na kockice, a praziluk na krugove.
Šagarepu izrendati, a beli luk iseći na listiće.
Na malo maslinovog ulja propržiti prvo ljutiku i praziluk. Kada su luk i prazuluk svenuli dodati im šargarepu i beli luk. Pripržiti još minut dva, pazite da vam vam beli luk ne izgori.
Proprženo povrće staviti u pleh u kome će se peći šnicle.
Dve šake suvih vrganja stavite da se natope u prevreloj vodi tek toliko da ih voda prekrije. Neka tako odstoji 5 minuta. Potom ih ocedite od tekućine, ali nikako ne bacati vodu u kojoj su se potapale. Procedite je kroz gazu. 2 do 3 kašike ostavite za pipremu jela, a ostatak zamrznite. Ona vam uvek može koristiti kao začin jelima, ili kad pravite čorbicu od pečuraka, Ja je obično prohladim i zamrznem u kesicama za led, pa ih po potrebi dodajem.
U masnoći gde su upržavalo povrće na jačoj vatri propržite šnicle.
Kako su šnicle gotove stavljajte ih jednu do druge u pleh sa povrćem.
Na šnicle stavite oceđene suve vrganje, lovorov list i sipajte 2 dl vina.
U šnicle nalijte vodu tek da ih prekrije.
U kiselu pavlaku stavite malo vode u kojoj su se namakali vrganji da se razredi i njome zalijte šnicle. Šnicle trebaju da budu tek prekrivene tečnošću.
Sve prekrijte alu folijom i pecite na 180 stepeni 45 minuta.
Posle toga izvadite pleh, skinite foliju i videćete da se vam se stvorila lepa saftna masa oko šnicli. Ako je suviše retka zapecite je još jedno 15-ak minuta otkrivenu.
Нема коментара:
Постави коментар