недеља, 7. јануар 2018.

Juneće šnicle sa suvim vrganjima





Sastojci za dve osobe:


maslinovo ulje

1 ljutika

1 manji praziluk beli deo

1 šargarepa

3 čena belog luka

4 veće juneće šnicle

2 šake suvih vrganja

1 dl kisele pavlake

biber

1 list lovora

senf


Priprema:



Šnicle istucite, posolite, premažite senfom i ostavite da odstoje jedno pola sata.

Ljutiku sitni osecite na kockice, a praziluk na krugove.

Šagarepu izrendati, a beli luk iseći na listiće.

Na malo maslinovog ulja propržiti prvo ljutiku i praziluk. Kada su luk i prazuluk svenuli dodati im šargarepu i beli luk. Pripržiti još minut dva, pazite da vam vam beli luk ne izgori.

Proprženo povrće staviti u pleh u kome će se peći šnicle.

Dve šake suvih vrganja stavite da se natope u prevreloj vodi tek toliko da ih voda prekrije. Neka tako odstoji 5 minuta. Potom ih ocedite od tekućine, ali nikako ne bacati vodu u kojoj su se potapale. Procedite je kroz gazu. 2 do 3 kašike ostavite za pipremu jela, a ostatak zamrznite. Ona vam uvek može koristiti kao začin jelima, ili kad pravite čorbicu od pečuraka, Ja je obično prohladim i zamrznem u kesicama za led, pa ih po potrebi dodajem.

U masnoći gde su upržavalo povrće na jačoj vatri propržite šnicle.

Kako su šnicle gotove stavljajte ih jednu do druge u pleh sa povrćem.

Na šnicle stavite oceđene suve vrganje, lovorov list i sipajte 2 dl vina.

U šnicle nalijte vodu tek da ih prekrije.

U kiselu pavlaku stavite malo vode u kojoj su se namakali vrganji da se razredi i njome zalijte šnicle. Šnicle trebaju da budu tek prekrivene tečnošću.

Sve prekrijte alu folijom i pecite na 180 stepeni 45 minuta. 

Posle toga izvadite pleh, skinite foliju i videćete da se vam se stvorila lepa saftna masa oko šnicli. Ako je suviše retka zapecite je još jedno 15-ak minuta otkrivenu.


Нема коментара:

Постави коментар