петак, 12. јануар 2018.

Feta sir na pastirski način

Ovaj divan recept slučajno sam otkrila gledajući emisiju o proputovanju kroz Grčku. Emisija je bila većim delom orijentisana na pastire i njihov način života. Ovo je jedno od jela koje je pastir pripremio svom gostu






Sastojci paketić za jednu osobu:


Alu folija
1 parče feta sira debljine prsta
rendana kora od 1/2 limuna
1 manji čen belog luka može i ne mora
origano
mali paradajz
maslinovo ulje
origano


Priprema:


Razvući alu foliju veličine većeg pravougaonika.

Na sredini je premazati sa malo maslinovog ulja i preko staviti feta sir.

Preko feta sira narendati koricu od 1/2 limuna.

Ako volite dodati i sitno seckan beli luk, meni je lepše bez.

Odozgo staviti mali paradajz, može i cela grančica, biće dekorativnije ali samo ako je domaći paradajz, pa znate da nije prskano. Ako je iz prodavnice, onda stavite samo paradajz.

Preko preliti sa još maslinovog ulja i posuti parmezanom.


Uvijanje paketića:



Stranu alu folije od sebe i onu ka sebi spojite na sredini i presavijte par puta.

Ostali su vam krajevi levi i desni. Njih uvrnite i uvijte, na način da su vam krajevi okrenuti ka gore, kako vam sok koji će se pečenjem storiti ne bi iscureo napolje.

Pećnicu ugrejte na 180 stepeni i pecite 15 minuta.

U originalnom receptu stoji na 200 stepeni 10 minuta, meni je to za moju rernu jako. 



Нема коментара:

Постави коментар