петак, 12. јануар 2018.

Mešana karfiol slata

Od tanjira do pjata zdrava, mešana, karfiol salata. 





Sastojci:


1 kg karfiola
250 g pasulja iz konzerve
200 g tunjevine iz konzerve
3 jaja
1 veza mladog crnog luka
masline crne po ukusu, odokativno
1 glavica ljubičastog luka
svež pešun
biber, so
sok od limuna


Priprema:


Karfil očistite i podelite na cvetiće. Stavite ga u slanu vodu uz dodatak 2 dl mleka. Kuvajte ga od momenta kada počne da ključa voda nekih 15 minuta. Mislim da će to biti dovoljno da vam se skuva karfiol, a da se ne prekuva. 

Ocedite karfiol i ostavite da se ohladi.

Skuvajte 3 jaja i ostavite da se ohlade.

Tunjevinu i pasulj ocedite.

Vezu mladog crnog luka isecite na kružiće kao i ljubičasti luk. 

Jaja možete seći na četvrtine ili na krugove.

Sitno isecite svež peršun. 

Ocedite sok od 1 limuna.

Kada se karfiol prohladio pomešajte ga sa ostalim povrćem i maslinama. Posolite, pobiberite, dodajte maslinovo ulje i limunov sok po ukusu. 

Na kraju dodajte barena jaja i sve promešajte.

Ako izostavite barena jaja, dobićete odličnu posnu salatu.


Нема коментара:

Постави коментар