Od tanjira do pjata zdrava, mešana, karfiol salata.
Sastojci:
1 kg karfiola
250 g pasulja iz konzerve
200 g tunjevine iz konzerve
3 jaja
1 veza mladog crnog luka
masline crne po ukusu, odokativno
1 glavica ljubičastog luka
svež pešun
biber, so
sok od limuna
Priprema:
Karfil očistite i podelite na cvetiće. Stavite ga u slanu vodu uz dodatak 2 dl mleka. Kuvajte ga od momenta kada počne da ključa voda nekih 15 minuta. Mislim da će to biti dovoljno da vam se skuva karfiol, a da se ne prekuva.
Ocedite karfiol i ostavite da se ohladi.
Skuvajte 3 jaja i ostavite da se ohlade.
Tunjevinu i pasulj ocedite.
Vezu mladog crnog luka isecite na kružiće kao i ljubičasti luk.
Jaja možete seći na četvrtine ili na krugove.
Sitno isecite svež peršun.
Ocedite sok od 1 limuna.
Kada se karfiol prohladio pomešajte ga sa ostalim povrćem i maslinama. Posolite, pobiberite, dodajte maslinovo ulje i limunov sok po ukusu.
Na kraju dodajte barena jaja i sve promešajte.
Ako izostavite barena jaja, dobićete odličnu posnu salatu.
Нема коментара:
Постави коментар